Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Δελτίο Τύπου του Δήμου Δοξάτου σχετικά με την συμμετοχή του Δημάρχου κ.Δαλακάκη στο Habitat III.


                                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY

-Μετά την συμμετοχή στην Σύνοδο Παγκόσμιων Ηγετών στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Ιούνιο και στο Παγκόσμιο Κοινοβούλιο Δημάρχων στην Χάγη τον Σεπτέμβριο, ο Δήμαρχος Δοξάτου επέστρεψε από το μακρινό Κίτο, πρωτεύουσα του Εκουαδόρ, όπου κατόπιν πρόσκλησης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών συμμετείχε στο Habitat III

-To Habitat είναι η κορυφαία σύνοδος του ΟΗΕ που αφορά στην ανάπτυξη των πόλεων και διοργανώνεται κάθε είκοσι χρόνια. Πρώτη φορά διοργανώθηκε το 1976 στο Βανκούβερ, εν συνεχεία στην Κωνσταντινούπολη το 1996 και η επόμενη διοργάνωσή του θα λάβει χώρα το 2036. 

-Στα πλαίσια του Habitat, κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, κυβερνητικοί φορείς και διεθνείς οργανισμοί θέτουν τα μοντέλα ανάπτυξης των πόλεων για την επόμενη εικοσαετία.

-Κατά την σύνοδο αυτή ο Δήμαρχος Δοξάτου ανέπτυξε τις θέσεις του Δήμου Δοξάτου για την βιώσιμη αστική ανάπτυξη και κατόπιν σχετικής πρόσκλησης ανέπτυξε και απάντησε σε ερωτήσεις φοιτητών οικονομικών πανεπιστημίων σχετικά με την  μεθοδολογία οικονομικής εξυγίανσης που ακολούθησε στον Δήμο Δοξάτου, χάρη στην οποία σε λιγότερο από δύο χρόνια απέφυγε την πτώχευση και οδήγησε στη σταθερότητα.  

-Κατά την επιστροφή του ο Δημήτρης Δαλακάκης δήλωσε: «Είμαστε ικανοποιημένοι που τα μοντέλα οικονομικής διαχείρισης που υιοθετήσαμε αναγνωρίζονται διεθνώς, χάρη σε αυτά καταφέραμε να εξυγιάνουμε το Δήμο μας χωρίς να επιβαρύνουμε τους πολίτες μας.  Θεωρούμε πως η σκληρή δουλεία ανταμείβεται και αναγνωρίζεται. Προτιμούμε να εργαζόμαστε σκληρά και σοβαρά παρά να χτυπούμε πλάτες δημοτών σε καφενεία. Είμαστε ακόμη πιο χαρούμενοι, όμως, που αφενός ο Δήμος Δοξάτου ξεφεύγει από την μιζέρια, αποκτά φωνή και παρουσία σε τόσο σημαντικά διεθνή φόρα  και που αφετέρου συμμετείχε ενεργά στην διαμόρφωση της Αστικής Ατζέντας της επόμενης εικοσαετίας. Είμαστε υπερήφανοι για τον Δήμο, τα στελέχη και τους κατοίκους του.»



Από το Γραφείο Δημάρχου

Δεν υπάρχουν σχόλια: