Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Συνελήφθησαν δύο (2) μέλη εγκληματικής ομάδας, η οποία διέπραττε διαρρήξεις σπιτιών στη Δράμα και Καβάλα.


Εξιχνιάστηκαν τέσσερις διαρρήξεις σπιτιών και μία κλοπή πινακίδας κυκλοφορίας, στη Δράμα και την Καβάλα.

Σε βάρος των δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

-Συνελήφθησαν την 22-12-2016 το μεσημέρι, στην παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Κιλκίς, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 41 και 24 ετών, μέλη εγκληματικής ομάδας, η οποία διέπραττε διαρρήξεις σπιτιών.

-Σε βάρος των δύο δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

-Από τις έως τώρα έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, εξιχνιάστηκαν τέσσερις (4) διαρρήξεις σπιτιών και μία (1) κλοπή πινακίδας κυκλοφορίας, που είχαν διαπραχθεί την 21-12-2016, στη Δράμα και την Καβάλα.

-Αναλυτικότερα, από τις εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών προέκυψε ότι οι δράστες αποτελούσαν μέλη εγκληματικής ομάδας, που διέπραττε διαρρήξεις σπιτιών, ενώ χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν ότι κινούνταν με όχημα, στο οποίο τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας.

-Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι την 21-12-2016, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, αρχικά μετέβησαν στην πόλη της Καβάλας και αφαίρεσαν από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μία πινακίδα κυκλοφορίας, την οποία τοποθέτησαν στο δικό τους όχημα.

-Στη συνέχεια, κινούμενοι με το παραπάνω όχημα, διέρρηξαν τέσσερις (4) οικίες στην Καβάλα και τη Δράμα, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους κοσμήματα, ηλεκτρικές συσκευές, είδη ένδυσης - υπόδησης και το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ.

-Στην κατοχή και το όχημα των δραστών, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 265 ευρώ, 2 κινητά τηλέφωνα, 1 ρολόι χειρός, 1 ζευγάρι γάντια και 4 διαρρηκτικά εργαλεία.

-Κατασχέθηκε επίσης ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

-Σημειώνεται ότι και οι δύο δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, καθώς επίσης ότι στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας 61χρονος ημεδαπός, για τον οποίο διακριβώθηκε η εμπλοκή του στη συγκεκριμένη συμμορία.

-Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας. 
Κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο


Δεν υπάρχουν σχόλια: