Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Έρευνες της αντιτρομοκρατικής για τα περί δηλητηρίασης γνωστών προϊόντων στα ράφια σούπερ μάρκετ.


-Στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) ανατέθηκαν οι έρευνες σχετικά με κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα και αφορά σε επαπειλούμενη δηλητηρίαση γνωστών τροφίμων που βρίσκονται στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Την ίδια ώρα, οι εταιρείες Coca-Cola, Nestlé και Unilever ανακοίνωσαν πως προχωρούν σε προληπτική απομάκρυνση συγκεκριμένων προϊόντων τους από όλα τα σημεία πώλησης στην Αττική.

-Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει: «Σχετικά με κείμενο που αναρτήθηκε χθες (19 Δεκεμβρίου 2016) σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο και αφορά σε επαπειλούμενη επιμόλυνση τροφίμων, ανακοινώνεται ότι η προανάκριση ανατέθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).

-Από τις αστυνομικές Αρχές ενημερώθηκε αμέσως ο Ε.Φ.Ε.Τ. και οι εταιρείες που αναφέρονται στο κείμενο».

-Να σημειωθεί ότι το κείμενο συνοδευόταν από φωτογραφίες με γνωστά προϊόντα, στα οποία φαίνεται να γίνεται η επιμόλυνση με τα δηλητήρια.

-Οι αποστολείς αναφέρουν επίσης πως τα προϊόντα θα επανατοποθετηθούν εντός δύο εβδομάδων στα ράφια των σούπερ μάρκετ, τρεις ημέρες μετά την αποστολή του μηνύματος.

-Την ίδια ώρα, οι εταιρίες Coca-Cola, Nestlé και Unilever ανακοίνωσαν πως προχωρούν σε προληπτική απομάκρυνση προϊόντων τους από όλα τα σημεία πώλησης στην Αττική.

-Συγκεκριμένα, τα προϊόντα που αποσύρονται είναι τα εξής:

Hellmann’s Caesar Salad Dressing (πλαστικό μπουκάλι 235 ml)

Pummaro «κλασικό» και  «πιο συμπυκνωμένο» (χάρτινη συσκευασία  των 500g  και 520g αντίστοιχα)

Nestea Ice Tea Ροδάκινο (500ml πλαστική φιάλη, 4Χ500 πλαστική φιάλη)

Nestea Ice Tea Λεμόνι (500ml πλαστική φιάλη, 4Χ500 πλαστική φιάλη)

Coca-Cola Light (500ml πλαστική φιάλη, 4Χ500 πλαστική φιάλη)


Δεν υπάρχουν σχόλια: