Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Βούλγαρος ήταν ο δράστης κλοπών συσσωρευτών ενέργειας και καλωδίων χαλκού από επιχειρήσεις και λατομείο στις Σέρρες.


-Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 42χρονου υπηκόου Βουλγαρίας σε βάρος του οποίου αλλά και συνεργών του σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

-Για την μεταφορά των κλοπιμαίων αφαίρεσαν και χρησιμοποίησαν Ι.Χ.Φ. οχήματα των επιχειρήσεων.

-Η λεία τους εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 30.000 Ευρώ.

-Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η ενδελεχής έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών , είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση κλοπών από επιχειρήσεις και λατομείο στις Σέρρες.

-Για την υπόθεση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ένας 42χρονου υπηκόου Βουλγαρίας σε βάρος του οποίου αλλά και συνεργών του σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

-Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την μέχρι στιγμής έρευνα, οι προαναφερόμενοι κατά τους μήνες Σεπτέμβριο – Οκτώβριο του 2016, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία, διέπρατταν συστηματικά κλοπές από επιχειρήσεις παραγωγής σκυροδέματος και λατομικών προϊόντων στις Σέρρες, με σκοπό τον προσπορισμό του παράνομου οικονομικού οφέλους.

-Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι το παραπάνω διάστημα διέρρηξαν δύο επιχειρήσεις και ένα λατομείο απ’ όπου αφαίρεσαν συνολικά:

 30 συσσωρευτές ενέργειας (μπαταρίες) από σταθμευμένα οχήματα των επιχειρήσεων,

 150 μέτρα καλωδίων χαλκού,

1500 λίτρα πετρελαίου από τα ρεζερβουάρ των παραπάνω οχημάτων,

ηλεκτρονικό υπολογιστή,

μικρό ηλεκτρικές συσκευές και

2 Ι.Χ.Φ. οχήματα, τα οποία χρησιμοποίησαν για την μεταφορά των κλοπιμαίων αλλά και την διαφυγή τους.

-Η συνολική λεία τους σύμφωνα με εκτιμήσεις ξεπερνά τις 30.000 ευρώ.

-Το ένα κλεμμένο όχημα, εντοπίσθηκε σε περιοχή της Θεσσαλονίκης από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Γεωργίου και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

-Ο παραπάνω υπήκοος Βουλγαρίας έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για παρόμοια ποινικά αδικήματα.

-Η σχηματισθείσα δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια: