Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Σήμερα η «γύρα» για το κουρμπάνι στο Καλαμπάκι…


-Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017 σήμερα, και εννέα (9) ημέρες πριν την πανήγυρι του Αγίου Αθανασίου στο Καλαμπάκι, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη γύρα για να συγκεντρωθούν χρήματα ή δημητριακά, κυρίως καλαμπόκι από τους κατοίκους του Καλαμπακίου, για την παρασκευή του παραδοσιακού «κουρμπανιού».

-Παρά το πολικό ψύχος που επικρατεί από το πρωϊ στο Καλαμπάκι με τους -7 βαθμούς Κελσίου, με την επιμέλεια και τη συμμετοχή του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμπακίου συγκροτήθηκε η επιτροπή κουρμπανιού, και νεαρά μέλη του Συλλόγου με επικεφαλής τους «κουρμπαντζήδες», ξεκίνησαν πεζοί και με τα αγροτικά αυτοκίνητα να τους συνοδεύουν, με κέφι και χτυπώντας τους τενεκέδες, γυρνάνε όλο το χωριό, πόρτα-πόρτα, σε όλα ανεξαιρέτως τα σπίτια, ζητώντας τη συνδρομή των κατοίκων για να γίνει το κουρμπάνι.

- Με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν και την πώληση του καλαμποκιού που έχει προσφερθεί θα  αγορασθούν οι αγελάδες που θα χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή του κουρμπανιού.

-Δείτε παρακάτω μερικές φωτογραφίες από την σημερινή "γύρα" που προσέφερε στην σελίδα μας ο Σωτηρέλης Δημήτριος τον οποίο και ευχαριστούμε.






Δεν υπάρχουν σχόλια: