Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Συνελήφθησαν στις Σέρρες τέσσερις (4) Βούλγαροι Ιερόσυλοι.


Εξιχνιάστηκαν κλοπές από Ιερούς Ναούς που έγιναν το τελευταίο 2μηνο στις Σέρρες.

-Η άμεση κινητοποίηση και η μεθοδική και συστηματική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, οδήγησε στην αυτόφωρη σύλληψη 4 ατόμων που ενέχονται σε διαρρήξεις και κλοπές Ιερών Ναών στις Σέρρες.

-Πρόκειται για 4 υπηκόους Βουλγαρίας ηλικίας 24, 25, 26 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

-Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι χθες (17-02-2017) τα ξημερώματα κινούμενοι με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο πήγαν σε Ιερό Ναό σε περιοχή των Σερρών και επιχείρησαν να τον διαρρήξουν πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από περιοίκους και διέφυγαν.

-Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα οι 4 άντρες να εντοπιστούν και να συλληφθούν λίγες ώρες αργότερα στον Συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα απ’ όπου και προσπάθησαν να εξέλθουν με το όχημα τους από την χώρα.

-Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 4μελής ομάδα, δρώντας τουλάχιστον από τα μέσα Ιανουαρίου του 2017 ενεργώντας από κοινού και χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία διέρρηξαν 3 Ιερούς Ναούς ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν έναν ακόμη σε διάφορες περιοχές των Σερρών, απ’ όπου και αφαίρεσαν από τα παγκάρια το συνολικό χρηματικό ποσό των 800 ευρώ καθώς και 2 ασημένια δισκοπότηρα.

-Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε ως μέσω μεταφοράς και τέλεσης της παράνομης δραστηριότητας τους, καθώς και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία που βρέθηκαν στο εσωτερικό του.

-Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

-Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: