Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Δελτίο Τύπου υπ΄αριθ. 50/10-2-207 της Δημοτικής παράταξης του Δήμου Δοξάτου «Ανοιχτή Παρέμβαση».


                                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 50

Έκτακτες ανάγκες και αναρτήσεις του Δημάρχου Δοξάτου στο facebook.

τις 28 Ιανουαρίου  2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα  18:00 μ.μ., συγκλήθηκε (1η) το Δ.Σ. του Δήμου Δοξάτου, με 12 θέματα ημερήσιας διάταξης και 6 εκτός.

Τα κυριότερα θέματα (τα δύο πρώτα μάλιστα εκτός ημερήσιας διάταξης) ήταν:

·       Προγραμματισμός προσλήψεων. Ενώ η αρμόδια υπηρεσία του δήμου μας εισηγήθηκε την πρόσληψη 3 εργατών καθαριότητας Δ.Ε. το Δ.Σ. πλειοψηφικά αποφάσισε την πρόσληψη 2 Δ.Ε. διοικητικών, 1 υδραυλικού Δ.Ε. και 1 Ηλεκτρολόγου Δ.Ε.

Η Α.Π. καταψήφισε στηρίζοντας την εισήγηση της υπηρεσίας, η οποία μάλιστα δήλωσε ότι έχουμε 4 υδραυλικούς και 3 ηλεκτρολόγους στο μόνιμο προσωπικό μας. Υπερψηφίστηκε πλειοψηφικά.

·          Έγκριση κατεπειγουσών αναγκών λόγω καιρικών φαινομένων. Η δημοτική μας αρχή εισηγήθηκε την ψήφιση των κατεπείγουσων αναγκών, χωρίς να μας παρουσίασει κανένα στοιχείο, παρά μόνο μας τα διάβασε από χαρτιά, μη έχοντας τη στοιχειώδη ευθιξία να μας δώσει έστω αντίγραφα αυτών ακόμη και την τελευταία στιγμή.

Ζητήσαμε τα στοιχεία όπως πότε έγινε η δαπάνη, το κόστος της δαπάνης, ποιος την εισηγήθηκε (υπηρεσία, θέση όνομα) ποιος παρέλαβε το αντίστοιχο έργο. Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος υποστήριζε ότι ένα έργο δεν έγινε και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του υποστήριζε ότι έγινε!

Φυσικά, απάντηση δεν πήραμε, με αποτέλεσμα να ζητήσουμε την αναβολή του θέματος από κοινού με την μείζονα αντιπολίτευση, πράγμα που έγινε δεκτό από την πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ.

·     Ίδρυση παραρτήματος ΚΕΠ στη Δ.Κ. Δοξάτου. Έγινε ομόφωνα δεκτό.

·     Ψήφισμα για την εξόρυξη των λιγνιτών.  Έγινε ομόφωνα δεκτό.

Στις 6 Φεβρουρίου  2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα  18:00 μ.μ., συγκλήθηκε (2η) το Δ.Σ. του Δήμου Δοξάτου, με 4 θέματα ημερήσιας διάταξης και 2 εκτός.

Τα κυριότερα θέματα (τα δύο πρώτα μάλιστα εκτός ημερήσιας διάταξης) ήταν:

·          Έγκριση μετακίνησης Δημάρχου, αντιδημάρχου και Προέδρου Δ.Σ. Έγιναν ερωτήσεις από Δ.Σ. για το σκοπό και τα αποτελέσματα της μετακίνησης. Ο δήμαρχος μας ειρωνεύτηκε γιατί δεν γνωρίζαμε τι είναι το παγκοσμίως(!) γνωστό δίκτυο CSR. Αποτέλεσμα αυτού 2 από τα 3 μέλη της Α.Π. να καταψηφίσουν την μετακίνηση, γιατί δεν ζήτησε συγγνώμη για την ειρωνεία του. Φυσικά, επειδή και άλλοι Δ.Σ. δεν ψήφισαν τη μετακίνηση του (η οποία σημειωτέον υπερψηφίστηκε πλειοψηφικά), άρχισε τις απευθείας μεταδόσεις και αναρτήσεις στο αγαπημένο του facebook. Ο δήμαρχος Δοξάτου συχνότατα ασχολείται με facebook.  Πιθανότατα πιστεύει ότι έτσι διοικείται καλύτερα ο δήμος! Από τις αγαπημένες του ασχολίες είναι να φωτογραφίζεται καθαρίζοντας τα χιόνια (παλαιότερα έκοβε χόρτα - γι΄ αυτό δεν υπήρχε ίχνος χόρτων στο δήμο πέρυσι το καλοκαίρι!) τραβώντας βίντεο, τα οποία αναρτά στο διαδίκτυο.

·          Εγγραφή πιστώσεων για κατεπείγουσες δαπάνες. Ζητήσαμε και πάλι τα στοιχεία, που φυσικά δεν μας δόθηκαν, με αποτέλεσμα να ζητηθεί εκ νέου αναβολή του θέματος από κοινού με την μείζονα αντιπολίτευση, πράγμα που έγινε δεκτό από την πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ.

Για το θέμα αυτό δεν έκανε καμία ανάρτηση στο facebook ο Δήμαρχος. Για το ζήτημα αυτό θα επανέλθουμε, όταν έχουμε όλα τα στοιχεία στη διάθεση μας για το ύψος, την αναγκαιότητα και το επείγον των 23  δαπανών  ύψους περίπου 160.000€ (!).

Καλαμπάκι, 10-2-2017                                  

                                                  Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της

                                                         “ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ”

                                                         Βούλα Καραγιαννίδου Συμεωνίδου

                                                         Ελένη Κωνσταντινίδου

                                                                        Μιχάλης Γ. Παπάζογλου


Δεν υπάρχουν σχόλια: