Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

1.175 προσλήψεις σε δήμους με συμβάσεις έως 12 μήνες.


Μπαράζ εγκρίσεων για την κάλυψη θέσεων εποχικού προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μίσθωσης έργου εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

-Συγκεκριμένα, εκδόθηκαν τέσσερις εγκριτικές αποφάσεις, οι οποίες φέρουν την υπογραφή του αρμόδιου υπουργού, Πάνου Σκουρλέτη, για την πρόσληψη 1.175 εποχικά εργαζομένων τόσο για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς όσο και για τις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, δηλαδή την καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό, σε όλη τη χώρα.

-Από το σύνολο των θέσεων, μόνο πέντε αφορούν συμβάσεις με μίσθωση έργου διάρκειας δώδεκα μηνών -στο ΝΠΔΔ Ζαχάρειος Πρότυπος Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Λέσβου, ενώ για τις υπόλοιπες 1.170 ο χρόνος απασχόλησης κυμαίνεται από οκτώ έως έντεκα μήνες -κυρίως στις περιπτώσεις των παιδικών σταθμών. 

-Από τις νέες προσλήψεις ωφελούνται δήμοι σε Αθήνα και περιφέρεια, καθώς και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, Οργανισμοί και Κοινωφελείς Επιχειρήσεις Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας, Κοινωνικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης ή Αλληλεγγύης, Προσχολικής Αγωγής και Πνευματικά Κέντρα. Σε Δημοτικές Επιχειρήσεις Υδρευσης και Αποχέτευσης κατανέμονται 176 θέσεις και αντιστοιχούν στους δήμους Καλύμνου (έξι θέσεις), Ρόδου (54), Σύμης και Χερσονήσου (από δέκα), Λέσβου (13), Εορδαίας (τέσσερις), Σελίνου (τρεις), Βόρειου Αξονα Χανίων (επτά), Χανίων (60) και Κατερίνης (εννέα). 

-Εξάλλου, οι δήμοι που θα ωφεληθούν από τις λοιπές προσλήψεις ανέρχονται σε ακόμα 58. Την πλειονότητα των θέσεων θα λάβουν οι εξής οκτώ:
• Θάσου,               71 θέσεις,
• Ηρακλείου,         66 θέσεις,
• Δράμας,             63 θέσεις,
• Καλαμαριάς,      58 θέσεις,
• Λαρισαίων,        50 θέσεις,
• Εορδαίας,         46 θέσεις,
•  Βέροιας,          44 θέσεις, και
• Παλλήνης,        43 θέσεις.

-Τριάντα δύο θέσεις αφορούν τον δήμο Κω, 31 τον δήμο Ρόδου, 21 τη Χαλκίδα, και από 20 τους δήμους Νέας Ιωνίας και Καβάλας.

-Στον δήμο Λαυρεωτικής αντιστοιχούν 19 προσλήψεις, στους δήμους Χανίων και Νισύρου από 18, στον δήμο Ωρωπού 17 και στους δήμους Αλεξανδρούπολης, Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Κιλελέρ, και στο Σπήλαιο Περάματος Ιωαννίνων από 15 προσλήψεις. Δεκατέσσερα άτομα θα απορροφήσει ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, 14 ο δήμος Αλμωπίας, από 13 οι δήμοι Ιλίου, Βοΐου, Αλμυρού και Ραφήνας-Πικερμίου, και από δώδεκα οι δήμοι Παύλου Μελά, Αριστοτέλη και Μουζακίου. 

-Οι δήμοι Βύρωνα, Φιλοθέης-Ψυχικού, Αρταίων, Σαμοθράκης, και Κασσάνδρας θα ενισχυθούν με έντεκα άτομα ο καθένας, και οι δήμοι Ξάνθης, Ηλιδας και Λαγκαδά με δέκα ο καθένας. Οσο για τους δήμους Ανάφης, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Παπάγου-Χολαργού, Αίγινας, Σερβίων-Βελβεντού, Αλοννήσου, Λαμιέων, Λοκρών, Χερσονήσου, Σητείας, Κάτω Νευροκοπίου, Σίφνου, Καλλιθέας, Τυρνάβου, Ορεστιάδας, Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Αντιπάρου, Χίου και Ωραιοκάστρου θα καλύψουν από μία έως εννέα θέσεις. 

Ειδικότητες
-Αναφορικά με τις ειδικότητες που θα ζητηθούν, η πλειονότητα αφορά τον τομέα της καθαριότητας και περιλαμβάνει προσωπικό χωρίς τυπικά προσόντα, κατόχους απολυτηρίου υποχρεωτικής εκπαίδευσης, και συγκεκριμένα Εργάτες Καθαριότητας, Γενικών Καθηκόντων, Υδρευσης και Αποχέτευσης, Κοιμητηρίου και Αποκομιδής Απορριμμάτων. Επίσης, ζητούνται υδραυλικοί, τεχνίτες, οδηγοί, καθώς και βρεφονηπιοκόμοι, βοηθοί βρεφονηπιοκόμων, μάγειρες και τραπεζοκόμοι. 

-Άς σημειωθεί ότι για τις 689 θέσεις σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, η μισθοδοσία είναι ανταποδοτική και προκύπτει από το αντίτιμο που καταβάλλουν οι δημότες για τις υπηρεσίες που τους παρέχονται σε τομείς όπως πολιτισμός, προσχολική αγωγή, φροντίδα ηλικιωμένων κ.ά.

-Όσον αφορά την κάλυψη των θέσεων, θα πραγματοποιηθεί σταδιακά ύστερα από έγκριση του ΑΣΕΠ, και με αρμόδιο φορέα για την προκήρυξη και αξιολόγηση των αιτήσεων τον εκάστοτε δήμο, επιχείρηση, νομικό πρόσωπο ή άλλο φορέα, όπου αντιστοιχούν. 

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΥΡΙΤΣΗ


Πηγή:http://www.ethnos.gr/ergasia

Δεν υπάρχουν σχόλια: