Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Συνελήφθησαν στον Προμαχώνα Σερρών συνολικά 5 άτομα για εισαγωγή λαθραίων προϊόντων από την Βουλγαρία.


Κατασχέθηκαν πάνω από 4,5 κιλά λαθραίου καπνού, 130 πακέτα τσιγάρων, 45 λίτρα οινοπνευματωδών ποτών και 1.000 κροτίδες.

-Συνελήφθησαν χθες (06-7-2017) στην ευρύτερη περιοχή του Προμαχώνα Σερρών, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την πάταξη του λαθρεμπορίου, από ειδικά αστυνομικά κλιμάκια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, συνολικά 5 άτομα, για κατά περίπτωση παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και περί βεγγαλικών.

-Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ελέγχων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα και του Αστυνομικού Τμήματος Προμαχώνα, συνελήφθησαν:

-Ένας 46χρονος ημεδαπός, διότι στο αυτοκίνητό του διαπιστώθηκε να μεταφέρει, 92 συσκευασίες με λαθραίο καπνό συνολικού βάρους 3 κιλών και 680 γραμμαρίων.

-Δύο ημεδαποί ηλικίας 43 και 42 ετών, διότι στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, εντοπίσθηκαν 60 πακέτα τσιγάρων και 32 συσκευασίες με λαθραίο καπνό συνολικού βάρους 1.160 γραμμαρίων.

-Ένας 45χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, διότι στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκαν 70 πακέτα τσιγάρων και 45,2 λίτρα οινοπνευματωδών ποτών.

-Ένας 86χρονος ημεδαπός, διότι στο αυτοκίνητό του, διαπιστώθηκε να κατέχει συσκευασίες με συνολικά 1.000 κροτίδες, οι οποίες κατασχέθηκαν.

-Τα παραπάνω λαθραία προϊόντα, εισήχθησαν παράνομα στη χώρα και κατασχέθηκαν προκειμένου να παραδοθούν στο αρμόδιο Τελωνείο, για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

-Επιπλέον, κατασχέθηκαν τρία οχήματα των συλληφθέντων ως μέσα λαθρεμπορίας.

-Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών, ενώ οι αστυνομικοί έλεγχοι κατά του λαθρεμπορίου θα συνεχιστούν και στο μέλλον με αμείωτη ένταση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: