Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Αιτήσεις για την ενίσχυση από τον ΕΣΠΑ της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.


-Ξεκίνησε από τις 5/7 και λήγει στις 9/8 η πρώτη περίοδος ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για τη δράση:«Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» (Β κύκλος). Στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Οικονομίας(www.antagonistikotita.gr) περιλαμβάνεται όλη η πληροφόρηση για την δράση και θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση με κάθε νέα πληροφορία για το πρόγραμμα.

-Βασικός στόχος της δράσης είναι η υποστήριξη των πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ανέργων, μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων, για την έναρξη/υποστήριξη της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους σε αυτοτελή επαγγελματικό χώρο. Η δράση σχεδιάστηκε από τις ειδικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης\και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ). Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 80 εκατ. ευρώ (δημόσια δαπάνη) και κατανέμεται ανά κατηγορία δικαιούχων.

Κατηγορία Δικαιούχων Α:

– Νέες Επιχειρήσεις (60% του προϋπολογισμού)
– Άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
– Μισθωτοί, πλήρους ή μερικής ή εποχιακής απασχόλησης

Κατηγορία Δικαιούχων Β:

– Υφιστάμενες Επιχειρήσεις (40% του προϋπολογισμού)
– Υφιστάμενοι ατομικοί επιχειρηματίες: αυτοαπασχολούμενοι οι οποίοι κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης δραστηριοποιούνταν σε έναν τουλάχιστον επιλέξιμο και συναφή με την ειδικότητα τους (τίτλο σπουδών) ΚΑΔ.

Eνισχύονται επιχειρηματικά σχέδια:

-Συνολικού επιχορηγούμενου προϋπολογισμού από 5.000 ευρώ έως 25.000 ευρώ για έναν δικαιούχο.

-Έως 40.000 ευρώ για συνεργατικά σχήματα 2 ατόμων.
-Έως 50.000 ευρώ για συνεργατικά σχήματα 3 ατόμων και πάνω.

-Το ποσοστό δημόσιας χρηματοδότησης ανέρχεται στο 100% του συνολικού επιχορηγούμενου προϋπολογισμού κάθε επενδυτικού σχεδίου.

Ηλεκτρονική υποβολή σε 3 κύκλους

-Η έναρξη της ηλεκτρονικής υποβολής ορίζεται στις 5.7.2017. Η ηλεκτρονική υποβολή μπορεί να γίνει σε 3 διαφορετικές περιόδους οι οποίες είναι οι εξής:

1η περίοδος υποβολής: Έναρξη 5.7.2017 – Λήξη 9.8.2017
2η περίoδος υποβολής: Έναρξη 6.9.2017 – Λήξη 11.10.2017
3η περίοδος υποβολής: Έναρξη 8.11.2017 – Λήξη 13.12.2017

-Η υποβολή γίνεται μόνο ηλεκτρονικά μέσω του πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων στην διεύθυνση www.ependyseis.gr

Πηγή:http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/ergasiaka/166275/espa-aitiseis-gia-tin-enisxysi-tis-aftoapasxolisis-ptyxioyxon-tritovathmias-ekpaidefsis

Δεν υπάρχουν σχόλια: