Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Ένας 24-χρονος Βούλγαρος και τρείς Έλληνες 19, 18 και 17 ετών ήταν οι δράστες για 25 διαρρήξεις οικιών, επιχειρήσεων, Ιερών Ναών και παρεκκλησίων σε χωριά του Έβρου.


-Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, είκοσι πέντε (25) διαρρήξεις οικιών, επιχειρήσεων, Ιερών Ναών και παρεκκλησίων, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα Οκτώβριος του 2016 - Μάρτιος του 2017, σε χωριά του Έβρου.

-Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 24χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Βουλγαρίας και τριών (3) ημεδαπών, ηλικίας 19, 18 και 17 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

-Αναλυτικότερα, προέκυψε ότι, το παραπάνω χρονικό διάστημα, σε χωριά του βόρειου Έβρου, οι δράστες, διέρρηξαν δώδεκα οικίες, έξι επιχειρήσεις, τέσσερις Ιερούς Ναούς και τρία παρεκκλήσια Ιερών Ναών.

-Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων αφαίρεσαν μεταξύ άλλων:

το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ περίπου

10 ηλεκτρονικές - ηλεκτρικές συσκευές

1 ηλεκτρονικό υπολογιστή

διάφορα χρυσαφικά - κοσμήματα

-Σημειώνεται ότι ο 19χρονος έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

-Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ορεστιάδας, ενώ τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: