Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Με κλήρωση θα επιλέγονται οι σημαιοφόροι στα δημοτικά σχολεία - Καταργείται η αριστεία.


-Μέχρι τώρα οι σημαιοφόροι, αλλά και οι παραστάτες στα δημοτικά σχολεία ήταν οι αριστούχοι, ως επιβράβευση της προσπάθειάς τους. Ωστόσο αυτό αλλάζει. 

-Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καταργείται η αριστεία, δηλαδή ο σημαιοφόρος δεν θα είναι ο καλύτερος βάσει βαθμολογίας, μαθητής, αλλά μέσω κλήρωσης ανάμεσα σε όλα τα παιδιά.

-Συγκεκριμένα, σημαιοφόροι ορίζονται δύο μαθητές της ΣΤ’ τάξης, o ένας για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου καιo άλλος από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους.

-Η επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου πραγματοποιείται με κλήρωση ανάμεσα στο σύνολο των μαθητών της τάξης. Η κλήρωση διενεργείται παρουσία του συνόλου των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης με ευθύνη του διευθυντή της σχολικής μονάδας ή του νόμιμου αναπληρωτή του και συντάσσεται σχετικό πρακτικό Συλλόγου Διδασκόντων.

-Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καθορίζεται ο τρόπος επιλογής σημαιοφόρων, παραστατών και των υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου, εφόσον στη ΣΤ΄ τάξη λειτουργούν περισσότερα του ενός (1) τμήματα, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα για την εφαρμογή της παρούσας παραγράφου.
Πηγή:http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/paideia/168307/me-klirosi-oi-simaioforoi-sta-dimotika-sxoleia-katargeitai-i-aristeia

Δεν υπάρχουν σχόλια: