Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Ήχησαν σήμερα το πρωί οι σειρήνες συναγερμού στο Καλαμπάκι.


-Εξαιτίας ενός τεχνικού προβλήματος που προέκυψε κατά τη διάρκεια ελέγχου των ανδρών του Αυτοτελούς Τμήματος Παλλαϊκής Άμυνας & Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτων Αναγκών (ΠΑΜ-ΠΣΕΑ) στις εγκαταστάσεις κρίσιμων υποδομών ήχησαν το πρωί της Παρασκευής οι σειρήνες σε διάφορες περιοχές της χώρας.

-Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάθε Παρασκευή λαμβάνει χώρα εικονική ήχηση σειρήνας σε διάφορες εγκαταστάσεις βασικών υποδομών, προκειμένου να γνωρίζουν οι ιθύνοντες ότι η ήχηση λειτουργεί κανονικά και θα είναι εντάξει σε περίπτωση ανάγκης. Αρμόδιος φορέας για αυτού του είδους τους ελέγχους είναι η "ΠΑΜ-ΠΣΕΑ", που υπάγεται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

-Σήμερα το πρωί, ωστόσο, λόγω ενός τεχνικού προβλήματος δεν έγινε εικονική ήχηση αλλά πραγματική με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μία μικρή αναστάτωση.

Το τεχνικό πρόβλημα αποκαταστάθηκε.

-Σε ανακοίνωση της η Ελληνική Αστυνομία, επισημαίνει: «Στο πλαίσιο περιοδικών τεχνικών δοκιμών, του συστήματος ηχητικής ειδοποίησης της υπηρεσίας ΠΑΜ-ΠΣΕΑ, που γίνονται κάθε παρασκευή, χωρίς να ακούγονται οι σειρήνες, ενεργοποιήθηκαν σήμερα το πρωί, από αίτια που διερευνώνται, σειρήνες του συστήματος, ανά την Επικράτεια.»
http://www.huffingtonpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: