Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Συνελήφθησαν στους Νομούς Ροδόπης και Καβάλας 4 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 10 λαθρομετανάστες.


-Συνελήφθησαν χθες (7-9-2017) το πρωί, στους νομούς Ροδόπης και Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, τέσσερις (4) αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι FYROM , ηλικίας 45, 34, 30 και 28 ετών, οι οποίοι προωθούσαν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.

-Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι εντόπισαν τους τρείς από αυτούς, ηλικίας 45, 34 και 28 ετών, να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 30χρονος και μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα, δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

-Ειδικότερα, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης - Κομοτηνής οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο, πλην όμως 30χρονος οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

-Στον δυτικό κόμβο Κομοτηνής, το όχημα εξήλθε από την Εγνατία Οδό και κινήθηκε στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, όπου λίγο πιο κάτω ο οδηγός του το ακινητοποίησε και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

-Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός του μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

-Στο πλαίσιο της επιχείρησης, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Καβάλας, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που λειτουργούσε ως προπομπός, συλλαμβάνοντας τους υπόλοιπους τρείς δράστες.

-Κατασχέθηκαν τα παρακάτω οχήματα και τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα.

-Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: