Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Συνελήφθησαν στις Πηγές Καβάλας δύο Γερμανοί για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών-κατασχέθησαν 100 περίπου κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 81 δενδρύλλια κάνναβης και 1 περίπου κιλό κατεργασμένης κάνναβης.


-Οι κατασχεθείσες ποσότητες ναρκωτικών και δενδρυλλίων εντοπίσθηκαν σε ένα αγρόκτημα και ένα σπίτι, στο νομό Καβάλας, τα οποία είχαν εξοπλίσει και διαμορφώσει κατάλληλα οι δράστες, για την καλλιέργεια, την αποξήρανση, την επεξεργασία και την συσκευασία της κάνναβης.

-Οι δύο συλληφθέντες σκόπευαν να εξάγουν τις κατασχεθείσες ποσότητες κάνναβης, καθώς και την υπόλοιπη που θα αποκόμιζαν από τα καλλιεργούμενα φυτά, στη Γερμανία.

-Κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίσθηκαν προχθές (14-10-2017) το μεσημέρι, στις Πηγές Καβάλας και σε παρακείμενη αγροτική περιοχή, ένα αγρόκτημα και μία οικία, πλήρως εξοπλισμένα για την καλλιέργεια, την αποξήρανση, την επεξεργασία και τη συσκευασία κάνναβης.

-Από το εσωτερικό της οικίας και το αγρόκτημα, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 100 περίπου κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 81 δενδρύλλια κάνναβης και 1 περίπου κιλό κατεργασμένης κάνναβης.

-Για την συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν προχθές το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή των Πηγών Καβάλας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Γερμανίας, ηλικίας 41 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών.

-Η επιχείρηση σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Νέστου Καβάλας.

-Ειδικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν τη συντονισμένη επιχείρηση, έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης από τους δράστες,

-Κατά τη διάρκεια αυτής, εντοπίσθηκε αρχικά το αγρόκτημα όπου οι δύο δράστες καλλιεργούσαν τα δενδρύλλια κάνναβης. Στο εσωτερικό του αγροκτήματος υπήρχε ένα κτίριο, εντός του οποίου οι αστυνομικοί κατέλαβαν τους δύο υπηκόους Γερμανίας να προβαίνουν σε επεξεργασία φυτών κάνναβης.

-Από την ενδελεχή έρευνα που ακολούθησε στο εσωτερικό του κτιρίου, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες είχαν διαμορφώσει και εξοπλίσει κατάλληλα τους χώρους του, για την αποξήρανση της κάνναβης και την μετέπειτα επεξεργασία της.

-Εντός του αγροκτήματος, εντοπίσθηκε φυτεία 80 δενδρυλλίων κάνναβης, καθώς και ένα πλήρες σύστημα άρδευσης, που είχαν εγκαταστήσει οι συλληφθέντες για να ποτίζουν την φυτεία, το οποίο αποτελούνταν από ηλεκτρογεννήτρια, αντλία νερού και αρδευτικούς σωλήνες.

-Από της χώρους του κτιρίου και το αγρόκτημα κατασχέθηκαν συνολικά:

 64.100 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, η οποία ήταν τοποθετημένη σε αυτοσχέδιες κατασκευές κατάλληλες για την αποξήρανση

 80 καλλιεργούμενα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους περίπου 1,8 μέτρων

 1 εκριζωμένο δενδρύλλιο κάνναβης

 1 συσκευή επεξεργασίας κάνναβης, η οποία περιείχε 950 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης στο στάδιο της παρασκευής

διάφορα μηχανήματα, εξαρτήματα και εργαλεία για την περιποίηση της φυτείας (ηλεκτρογεννήτριες, αντλία νερού, σκαπτικά εργαλεία, κλαδευτήρια, ηλεκτρονική συσκευή μέτρησης PH , αρδευτικούς σωλήνες, ποτιστήρια)

-Στη συνέχεια, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι των δραστών, βρέθηκε εξοπλισμός κατάλληλος για την συσκευασία της κάνναβης, μεγάλος αριθμός αεροστεγών συσκευασιών με ακατέργαστη κάνναβη, καθώς επίσης ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης έτοιμη προς τυποποίηση σε συσκευασίες.

-Συγκεκριμένα, εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν:

 22.990 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

 194 αεροστεγείς νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 11.737 γραμμαρίων

 2 ηλεκτρικές συσκευές τυποποίησης

 πλήθος νάιλον συσκευασιών

 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας

 το χρηματικό ποσό των 550 ευρώ

-Από την προανάκριση της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας προέκυψε ότι οι δύο δράστες σκόπευαν να εξάγουν την κατασχεθείσα ποσότητα κάνναβης, καθώς και την υπόλοιπη που θα αποκόμιζαν από τα καλλιεργούμενα δενδρύλλια, στη Γερμανία.

-Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας. 





Δεν υπάρχουν σχόλια: