Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Στην Καβάλα 24-χρονος μέσω διαδικτυακής αγγελίας που ανήρτησε σε ιστοσελίδα, πούλησε ελαττωματικό κινητό τηλέφωνο αντί του συμφωνηθέντος, εισπράττοντας το χρηματικό ποσό των 499,99 Ευρώ από 29-χρονο αγοραστή.


-Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, σε βάρος 29χρονου ημεδαπού.

-Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 24χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.

-Αναλυτικότερα, ο 29χρονος εντόπισε αγγελία σε διαδικτυακή ιστοσελίδα, την οποία είχε αναρτήσει ο 24χρονος, σχετικά με πώληση κινητού τηλεφώνου και επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του.

-Κατά την επικοινωνία τους, ο δράστης κατάφερε να πείσει τον 29χρονο να αποστείλει την 28-8-2017 με ταχυδρομική επιταγή το χρηματικό ποσό των 499,99 ευρώ, για την αγορά του κινητού τηλεφώνου.

-Το μεσημέρι της 29-8-2017, κατά την παραλαβή του δέματος, ο 29χρονος διαπίστωσε ότι ο 24χρονος τον είχε εξαπατήσει, αποστέλλοντάς του δέμα που περιείχε, ένα μη λειτουργικό κινητό τηλέφωνο, αντί του συμφωνηθέντος.

-Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

-Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Θάσου Καβάλας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: