Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Επιδοτούμενο πρόγραμμα για ανέργους σε πληροφορική και επικοινωνίες – αιτήσεις μέχρι αύριο Πέμπτη.


-Λήγει την Πέμπτη 9/11 στις 6 μ.μ. η προθεσμία για τις αιτήσεις ανέργων νέων 18-24 ετων απο τη βόρεια Ελλάδα για το επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης στην πληροφορική και τις επικοινωνίες.

-Μέχρι χθες το βράδυ περισσότεροι από 500 νέοι και νέες από την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, την Δυτική-Κεντρική-Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη είχαν υποβάλει την αίτησή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα http://edu.sepve.org.gr/ που δημιούργησε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ) για την υποδοχή των αιτήσεων του προγράμματος πιστοποιημένης κατάρτισης που υλοποιεί, σε συνεργασία με την Επιτελική Δομή Απασχόλησης και Κοινωνικής Οικονομίας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

-Ο ΣΕΠΒΕ γνωστοποιεί προς όλους τους ενδιαφερόμενους ότι δεν θα δοθεί άλλη παράταση πέραν αυτής που έχει δοθεί ήδη μέχρι τις 6 μ.μ. της 9ης Νοεμβρίου. Γι αυτό το λόγο, συνιστά σε νέους-ες από τις πέντε αυτές περιφέρειες που διαθέτουν κάρτα ανεργίας κι ανήκουν στην συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, στο χρονικό διάστημα που απομένει να σπεύσουν και να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία, προκειμένου να ενταχθούν στο επιδοτούμενο πρόγραμμα και να αποκτήσουν τις δεξιότητες για να μπορέσουν στη συνέχεια να διεκδικήσουν θέσεις απασχόλησης στην Πληροφορική και στις Επικοινωνίες.

-Στη διεύθυνση http://edu.sepve.org.gr/ υπάρχουν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, καθώς και οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν πρόσθετες πληροφορίες και βοήθεια για τη συμπλήρωση της αίτησης στο τηλέφωνο 2310 532820 (εσωτ. 216) καθημερινά έως την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, από τις 9:30 π.μ μέχρι τις 5:00 μ.μ. ή μέσω email στη διεύθυνση sepve.ict4youth@gmail.com.

-Όλοι οι ωφελούμενοι του προγράμματος (εκείνοι δηλαδή που θα ολοκληρώσουν τη θεωρητική κατάρτιση και την πρακτική άσκηση και θα πάρουν μέρος στη διαδικασία πιστοποίησης) θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα για τις ώρες θεωρητικής κατάρτισης που παρακολουθούν (5 ευρώ/ώρα Χ 120 ώρες) και της πρακτικής άσκησης (3 ευρώ/ώρα Χ 260 ώρες). Οι ασφαλιστικές εισφορές υπολογίζονται επιπρόσθετα, σε ποσοστό 6,45% επί του εκπαιδευτικού επιδόματος.

-Από πέρυσι και έως τώρα, από τους 1000 νέους και νέες που μπορούν να καταρτιστούν μέσω του προγράμματος του ΣΕΠΒΕ, έχουν ολοκληρώσει τη θεωρητική κατάρτιση και την πρακτική άσκηση σε διάφορες ειδικότητες περίπου 400 ωφελούμενοι. Σύντομα αυτοί θα λάβουν την πιστοποίηση (και την επιδότηση) και θα κατευθυνθούν προς την αγορά εργασίας, διεκδικώντας θέσεις απασχόλησης στον τομέα της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών.

 -Κάντε ΣΗΜΕΡΑ την αίτησή σας στο http://edu.sepve.org.gr/

Πηγή: https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/theseis-ergasias/181182/epidotoymeno-programma-gia-anergous-se-pliroforiki-kai-epikoinonies

Δεν υπάρχουν σχόλια: