Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Ένας 26-χρονος ήταν ο δράστης για 14 κλοπές από οικίες, τετελεσμένες και σε απόπειρα, καθώς και μία ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης, σε χωριά της Καβάλας.


-Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Νέστου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, δεκατέσσερις (14) κλοπές από οικίες, τετελεσμένες και σε απόπειρα, καθώς και μία ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης, που διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα Σεπτέμβριος - αρχές Δεκεμβρίου του 2017, σε χωριά της Καβάλας.

-Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 26χρονου ημεδαπού, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ληστεία και παράνομη κατακράτηση.

-Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο των ερευνών, προέκυψε ότι το παραπάνω χρονικό διάστημα, σε χωριά της Καβάλας (Χρυσοχώρι, Μοναστηράκι, Χαϊδευτό, Κεραμωτή, Πηγές), ο 26χρονος εισήλθε σε δεκατέσσερις (14) οικίες, αφαιρώντας από το εσωτερικό των επτά (7), το χρηματικό ποσό των 1.700 ευρώ περίπου και διάφορα χρυσαφικά - κοσμήματα.

-Επιπλέον, προέκυψε ότι, την 21-11-2017 τις πρώτες πρωινές ώρες, στις Πηγές Καβάλας, ο δράστης εισήλθε στην οικία 71χρονης ημεδαπής, όπου άσκησε σε βάρος της σωματική βία και αφαίρεσε από το εσωτερικό του σπιτιού δύο (2) ηλεκτρονικές συσκευές. Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή, κλειδώνοντας την εξωτερική πόρτα του σπιτιού, με την ηλικιωμένη να παραμένει στο εσωτερικό του.

-Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νέστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: