Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Ένας 40-χρονος και μία 54-χρονη εξαπάτησαν πολίτες στην Αλεξανδρούπολη και την Δράμα.


-Εξιχνιάσθηκαν ύστερα από τις ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, μία απάτη και τρεις απόπειρες απάτης σε βάρος πολιτών, που διαπράχθηκαν την 13 και 14-11-2017, στην Αλεξανδρούπολη και τη Δράμα.

-Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο (2) ημεδαπών, ενός 40χρονου, έγκλειστου σε κατάστημα κράτησης της χώρας και μιας 54χρονης, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, απάτη και απόπειρα απάτης.

-Αναλυτικότερα, προηγήθηκαν καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες, το παραπάνω χρονικό διάστημα, άγνωστος δράστης επιχειρεί να εξαπατήσει πολίτες στην Αλεξανδρούπολη και τη Δράμα.

-Ειδικότερα, ο δράστης επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τους πολίτες, στους οποίους παρουσιαζόταν ως διευθυντής τραπεζικού υποκαταστήματος και προφασιζόμενος τη χορήγηση επιδοτήσεων ή εφάπαξ ασφαλιστικού βοηθήματος ή «κούρεμα» καταθέσεων, τους ζητούσε να καταβάλλουν χρηματικά ποσά, μέσω υπηρεσίας μεταφοράς χρημάτων, στη συνεργό του.

-Συγκεκριμένα, οι δράστες, με τον προαναφερόμενο τρόπο δράσης, κατάφεραν να εξαπατήσουν μία 67χρονη ημεδαπή στην Αλεξανδρούπολη και να αποσπάσουν από αυτή το χρηματικό ποσό των 3.500 ευρώ, καθώς επίσης αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν ακόμη τρεις ημεδαπούς, ηλικίας 61, 57 (άντρες) και 58 (γυναίκα), στην Αλεξανδρούπολη και τη Δράμα.

-Από την αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε, προέκυψε ότι ο 40χρονος, ήταν αυτός που επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τα ανυποψίαστα θύματα, ενώ η 54χρονη παραλάμβανε τα χρήματα, μέσω της υπηρεσίας μεταφοράς χρημάτων.

-Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης προκειμένου να διερευνηθεί τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις απάτης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: