Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Εορτασμός της 25-ης Μαρτίου 1821 σήμερα (25-3-2018) στο Καλαμπάκι!


-Με λαμπρότητα έγινε και φέτος στο Καλαμπάκι ο εορτασμός για την Επανάσταση της 25-ης Μαρτίου 1821 και απελευθέρωση του Ελληνικού Έθνους από τον Τουρκικό ζυγό. Από νωρίς το πρωί τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγ.Γεωργίου και στη συνέχεια στην πλατεία παρουσία των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίου, Λυκείου και πλήθος κόσμου τελέσθηκε η επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων.

-Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος του Δήμου Δοξάτου κ.Δαλακάκης Δημήτριος, ο Αντιπεριφερειάρχης περιφέρειας Ανατ.Μακεδονίας & Θράκης κ.Γεωργιτσόπουλος Χρήστος, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Δοξάτου κ.Ιωάννου Χρήστος,  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δοξάτου κ,Ζουμπούλογλου Αναστάσιος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμπακίου κ.Βέτος Γρηγόριος, ο Διοικητής ανωτάτης Φρουράς Δράμας, ο Διοικητής του Αστυν.Τμήματος Δοξάτου Αστυνόμος Α΄κ.Εμμανουηλίδης Ηρακλής, οι Εκκλησιαστικές και Δημοτικές Αρχές του Καλαμπακίου.

-Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η εκπαιδευτικός του 2-ου Νηπιαγωγίου Καλαμπακίου κ.Τσιλιπώνη Αικατερίνη και στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων.

-Στη συνέχεια ακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση των μαθητών στην κεντρική οδό της πλατείας του Καλαμπακίου.

-Δυστυχώς για όλη αυτή την λαμπρή εκδήλωση, μελανό σημείο ήταν η απουσία Φιλαρμονικής Μουσικής στην παρέλαση των μαθητών, πρωτοφανή για τα τελευταία 50 και πλέον χρόνια στο Καλαμπάκι, και η οποία έγινε με την άψογη εμφάνιση των μαθητών υπό την καθοδήγηση σφυρίκτας των εκπαιδευτικών.

-Παρακολουθείστε παρακάτω φωτογραφίες από την σημερινή εκδήλωση και παρέλαση των μαθητών.





































-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ






Δεν υπάρχουν σχόλια: